אודותינו

ראשי האגודה הישראלית לתקשורת (לפי סדר כהונה)

ד"ר עמית קמה

עמית קמה (ד”ר) מרצה בכיר בחוג לתקשורת, המכללה האקדמית עמק יזרעאל. פרסם כחמישים מחקרים העוסקים בעיקר בקבוצות מיעוט שונות בכתבי עת ובספרים ישראליים ובינלאומיים. כמו-כן, פרסם שישה ספרים, ביניהם: העיתון והארון: דפוסי תקשורת של הומואים, על ההדרה: ייצוגים תקשורתיים של ‘אחרים’ (עם פרופ’ פירסט), תקשורת כתרבות (עם פרופ’ ליבס וד”ר טלמון), Feminist Interrogations of Women’s Head Hair (עם ד”ר ברק-ברנדס). בנוסף לתפקידו כיושב ראש האגודה הישראלית לתקשורת, ד”ר קמה מכהן גם כיושב ראש של הוועדה למונחי מגדר ומיניות באקדמיה ללשון העברית ויושב ראש-שותף של מיזם המחקר “מגדר ולהט”ב בקיבוץ”. הוא חבר מערכת כתבי העת Queer Studies in Media & Popular Culture ו- Journal of LGBT Youth. בשנות התשעים כיהן כמנכ”ל ‘האגודה לשמירת זכויות הפרט’ והוביל מאבקים לשוויון זכויות להט”ב.

פרופ' חיים נוי

חיים נוי הוא פרופסור חבר בבית הספר לתקשורת בבר אילן ומכהן כראש בית הספר מאז 2021. הוא קיבל את הדוקטורט בפסיכולוגיה מהאוניברסיטה העברית בירושלים (2002) ועבד במשרה תקנית בכירה בבית הספר לתקשורת במכללת ספיר ובמחלקה לתקשורת באוניברסיטת דרום פלורידה (USF). תחומי המחקר שלו כוללים תקשורת ואמצעי תקשורת, שפה ואינטראקציה חברתית, חקר השיח ושיטות מחקר איכותניות. חומרי המחקר לקוחים בעיקר מתחומי התיירות והתנהגות קהלי מוזיאונים אופליין ואונליין. חיים כיהן כיו”ר האגודה הישראלית לתקשורת בין השנים 2018-2021. הוא מכהן כסגן נשיא ה-International Association of Dialogue Analysis וחבר בוועדות במוסדות ואירגוני תקשורת בינלאומיים.

פרופ' איתן גלבוע

איתן גלבוע (פרופ’) כיהן כיו”ר האגודה בשנים 2014-2018. מתכנן, מייסד וראש בית הספר לתקשורת (2010-2014) ומייסד וראש המרכז לתקשורת בינלאומית (2006-2019) באוניברסיטת בר-אילן. מומחה לתקשורת בינלאומית, לדיפלומטיה ציבורית ולארצות הברית. משנת 2005 משמש פרופסור אורח בבית הספר אננברג לתקשורת ולעיתונאות, שותף להקמה של המרכז לדיפלומטיה ציבורית, יוזם ומייסד של מכון הקיץ ללימודים מתקדמים בדיפלומטיה ציבורית; כל אלה באוניברסיטה של דרום קליפורניה בלוס אנג’לס. מחבר ועורך של 15 ספרים, יותר מ-100 מאמרים מדעיים וכ-100 מאמרים מקצועיים. זכה בפרסים מדעיים בינלאומיים. כיהן כפרופסור אורח בכמה אוניברסיטאות עילית בארצות הברית ובאירופה ולאחרונה באוניברסיטה של פנסילבניה (2018-2019) ובבית הספר ליחסים בינלאומיים בווינה (2020-2021). היה עורך ומגיש של תוכניות בגלי צה”ל ומשתתף קבוע בתוכניות בקול ישראל, ומשמש פרשן לענייני ארצות הברית בתקשורת הכתובה, המשודרת והדיגיטלית בארץ ובעולם. 

פרופ' חוה תדהר

חוה תדהר (פרופ’) שימשה כיו”ר האגודה הישראלית לתקשורת בשנים 2012-2016. האישה הראשונה והיחידה עד כה שנבחרה לשמש בתפקיד זה.
בתקופת כהונתה עודדה הקמת קבוצות עניין ופורומים באגודה, כמו פורום הצעירים שנועד לתמוך בדוקטורנטים, אשר פעיל עד היום ומטפח שיתופי פעולה ויוזמות בין בעלי עניין משותף.
הקימה את פורום הותיקים כפורום מייעץ לוועד האגודה, וקיבלה את הסכמתו של פרופ’ אליהוא כץ לשמש נשיא הכבוד של האגודה.
פרופסור תדהר פעלה להעמיק ולהרחיב את הזיקה של האגודה לדיסציפלינות אחרות ולהגביר את המודעות למרחבים סינרגטיים של שיתופי מחקר וחילופי ידע בין תחום התקשורת לתחומי מדע (כמו למשל מדעי המוח) , משפט, תרבות וקהילה.

פרופ’ חוה תדהר היא ממקימי הטלוויזיה החינוכית, בה ייסדה את מחלקת המחקר הראשונה מסוגה בעולם, שבדקה דרכי למידה של ילדים מטלוויזיה והטמיעה שיטות של מחקרי שוק כמו חקר צרכים והערכה מעצבת של מוצרים, כחלק אינטגרלי של תהליך ההפקה. במשך למעלה מ- 30 שנה כיהנה כמנהלת מחלקת המחקר, שזכתה למעמד בינלאומי מוביל ושמשה מודל לחיקוי באיגוד השידור האירופי. פרופ’ תדהר הייתה שותפה בצוות התכנון האסטרטגי של התחנה, ובעשור האחרון לעבודתה שמשה גם כמנהלת ההדרכה.
במקביל לעבודתה בטלוויזיה החינוכית הייתה מרצה בכירה בחוג לקולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת תל אביב ולאחר מכן (במשך 22 שנה) מרצה בכירה לתלמידי תואר שני במוקד לטכנולוגיות תקשורת בחינוך באוניברסיטת בר אילן.
מחקרים פורצי דרך: מחקרי חלוץ על נשים ודימויי נשים בתקשורת, שימוש בתכונות ייחודיות של הטלוויזיה ושל טכנולוגיות תקשורת אחרות להוראה ולמידה, אלימות בתוכניות הטלוויזיה לילדים צעירים, השפעות קוגניטיביות של התנסות ילדים צעירים בעשיית סרטי קולנוע, שימושים של הטלוויזיה במשפחה וסגנונות של תווך הורים.

פרופ' נעם למלשטריך לטר

נעם למלשטריך לטר (פרופ’) הוא הדיקן המייסד של בית ספר סמי עופר לתקשורת במרכז הבינתחומי הרצליה. כיום מכהן כיו”ר המרכז לחדשנות באוניברסיטת רייכמן. כיהן כיו”ר האגודה הישראלית לתקשורת בשנים 2009-2012 ובנשיאות מועצת העיתונות הישראלית. למלשטריך לטר סיים לימודי הנדסת מערכות באוניברסיטת סטנפורד, קליפורניה ב-1971 ולימודי דוקטורט בתקשורת במכון הטכנולוגי של מסצ`וסטס (MIT). היה בין מקימי המכון למעורבות אזרחים בתהליכים פוליטיים ב-MIT באמצעות מערכות משוב אלקטרוניות. למלשטריך לטר פרסם מאמרים חלוציים במספר תחומים: שיתוף הציבור במדיה חדשים באמצעות מסך מגע וטלוויזיה אינטראקטיבית, שיתוף אזרחים בקבלת החלטות באמצעי תקשורת חדשים בהתאם למודל הקיברנטי, יצירת פרופילים דיגיטליים ליצירת פרסום ממוקד, השפעת בינה מלאכותית, כריית מידע ורובוטיקה על העיתונות. למלשטריך לטר ייסד את תכנית הלימודים והמחקר במדיה חדשים באוניברסיטה העברית ירושלים ובאוניברסיטת תל אביב והיה ממקימי החוג ללימודי העיתונאות מיסודו של שלום רוזנפלד ז”ל. היה מעורב בתעשיית ההי-טק הישראלית בייסוד חברות הזנק, המפתחות תוכנות לאבחון וחיזוק יכולות קוגניטיביות של אוכלוסיות שונות ופיתוח כלי כריית מידע לצורך ניתוח וחיזוי התנהגות צרכנים. תחומי מחקר עכשוויים: השפעת הבינה המלאכותית ורובוטיקה על התקשורת והעיתונות וחקר היכולת של האמנות ליצור גשרים בין קבוצות הנמצאות בקונפליקט בשימוש בטכנולוגיות חדשות. פרסם ספרים בנושא רובוטיקה ועיתונות ובסוגיה האם אמנות יכולה לסייע בפתרון קונפליקטים. מכהן כיו”ר המכון לעיתונאות בין לאומית על שם דניאל פרל.

פרופ' מוטי נייגר

מוטי נייגר (פרופ’) הוא חוקר בבית הספר לתקשורת באוניברסיטת בר-אילן. בין תחומי מחקריו: עיתונות בעידן של מדיה חדשים; זיכרון קולקטיבי מתוּוך מדיה; תרבות, נרטיבים וטכנולוגיות תקשורת. כיהן כיו”ר האגודה הישראלית לתקשורת בין השנים 2009-2006 והיה העורך המייסד של כתב העת מסגרות מדיה.

פרופ' הלל נוסק

הלל נוסק (פרופ’) הוא ראש מכון כנרת ע״ש דן שומרון לחקר חברה, ביטחון ושלום במכללה האקדמית כנרת בעמק הירדן. עמית מחקר במרכז לתקשורת בינלאומית, באוניברסיטת בר-אילן. לשעבר ראש רשות המחקר וראש המחלקה לתקשורת של המכללה האקדמית כנרת בעמק הירדן. בין התפקידים האקדמיים שמילא בעבר: דיקאן בית הספר לתקשורת וראש רשות המחקר ורשות ההוראה של המסלול האקדמי המכללה למינהל, יו״ר האגודה הישראלית לתקשורת בשנים 1999-2003. עורך כתב העת מסגרות מדיה. בעבר כיהן כיו״ר משותף של הסקציה לתקשורת מתווכת, דעת קהל וחברה באגודה הבין-לאומית לחקר תקשורת המונים(IAMCR) . בין נושאי מחקריו ופרסומיו: אלימות פוליטית טרור ותקשורת, יחסי  תקשורת וצבא, סודיות, ביטחון, צנזורה וחופש העיתונות, השלכות חברתיות ותרבותיות של אימוץ טכנולוגיות תקשורת חדשות.    

פרופ' דן כספי

דן כספי ז”ל (1945-2017) היה המייסד של האגודה הישראלית לתקשורת ועמד בראשה בשנים 1995-1999. הוא העורך המייסד של כתב העת ‘מדינה, ממשל ויחסים בינלאומיים’. כספי התחנך בבאר שבע ואת לימודיו האקדמיים עשה באוניברסיטה העברית בירושלים. עבודת הדוקטורט של כספי עסקה בתפיסת חברי הכנסת את דעת הציבור (1977). את פוסט הדוקטורט עשה כספי במוסד היוקרתי MIT. הוא התמחה בהיבטים המוסדיים של תקשורת המונים ובקשרי הגומלין בין המדיה לפוליטיקה; בדעת קהל, תעמולה ותקשורת מגזרית; כספי הוא בין חוקרי התקשורת הראשונים לאפיין את קשרי הון-שלטון ועיתונות בישראל. כספי נמנה על מייסדי המחלקה לתקשורת באוניברסיטת בן גוריון ושימש כראש מרכז בורדה לתקשורת חדשנית בשנים 2004-2009. כספי שימש בין השאר כחבר בועד המנהל של רשות השידור, כיועץ אקדמי בתוכנית ‘תיק תקשורת’ וייעץ לבית הספר ‘כותרת’.  

חברי/ות הוועד

פרופ׳ ערן פישר
 
 
 
פרופ׳ רועי דודזון

פרופ’ רועי דודזון חבר סגל בחוג לתקשורת באוניברסיטת חיפה. הוא חוקר את תעשיות הטכנולוגיה והמידע, את המערכות שהן מפתחות ואת השפעתן על החברה. הוא חוקר גם את הייצוגים הפופולאריים של תופעות כלכליות.

צילום: ליאור פתאל

ד"ר חן סבג-בן פורת
ד”ר חן סבג-בן פורת היא חברת סגל בכירה בבית הספר לתקשורת באוניברסיטת אריאל (Ph.D אוניברסיטת בר אילן). היא השלימה שתי התמחויות פוסט-דוקטורט, בחוג לתקשורת ועיתונאות במכון סמארט באוניברסיטה העברית, בשיתוף אוניברסיטת אריאל, ובמחלקה לתקשורת ומחקר חברתי באוניברסיטת Sapienza ברומא, איטליה. מחקריה מתמקדים בשיח ובשימושים פוליטיים מקוונים, במיוחד ברשתות חברתיות, וביישומים גנרטיביים של בינה מלאכותית והיא מלמדת קורסים בנושאי ממשל, פוליטיקה והחברה הישראלית. לאחרונה הקימה מעבדת בינה מלאכותית גנרטיבית בתחומי הפוליטיקה והחברה באוניברסיטת אריאל.

שרית נבון

ועדת ביקורת

רות אבידר
רות אבידר (ד”ר) היא מרצה בכירה וראש מסלול תקשורת שיווקית בחוג לתקשורת במכללת עמק יזרעאל וחברת סגל בחוג למנהל מערכות בריאות. היא בעלת תואר ראשון (מדע המדינה ויחסים בינלאומיים) ושני (תקשורת ועיתונאות) מהאוניברסיטה העברית בירושלים ותואר שלישי (ביה”ס למנהל עסקים) מאוניברסיטת חיפה. אבידר עסקה בעבר בתחום יחסי הציבור והתחום המחקרי שלה כולל יחסי ציבור מקוונים, מדיה חברתיים, אינטראקטיביות ותגובתיות, חווית הלקוח והמטופל, דיאלוג וטכנולוגיות חדשות בתחום הבריאות. מחקריה מופיעים בספרים ובכתבי עת בינלאומיים מובילים כגון Public Relations Review ו- Journal of Public Relations Research, והיא משמשת כחברת מערכת במספר כתבי עת בינלאומיים בתחום התקשורת.
ד"ר ארנת טורין

ארנת טורין (ד”ר) היא מרצה בכירה בחוג להוראת תקשורת במכללת גורדון לחינוך ועמיתת מחקר במכון הדסה ברנדייס. השלימה תואר שלישי בהנחיית פרופ’ דפנה למיש. הדיסרטציה שלה בחנה היבטים מגדריים של ייצוגי מורים בתקשורת. ארנת פעילה בארגוני נשים ושלום.

פרופ' עמית שכטר

עמית שכטר, נשיא מכללת אורנים (בחל״ת מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב)

תחומי מחקר: מדיניות תקשורת, תקשורת וצדק, מיעוטים, הנגשת התקשורת

קישורים: https://www.researchgate.net/profile/Amit-Schejter

https://bgu.academia.edu/AmitSchejter

מסגרות מדיה

ד"ר יובל גוז'נסקי

יובל גוז’נסקי (ד”ר), מרצה בכיר, הוא חוקר תרבות ומדיה במחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר. תחומי המחקר העיקריים שלו הם מדיה לילדים בארץ ובעולם, מחקרי הפקה ועיתונות. הוא עומד בראש המרכז לחקר מדיה לילדים ולנוער. הוא פרסם מאמרים בכתבי עת מובילים ובשנת 2019 יצא לאור ספרו מדודלי לדיגיטלי: 50 שנות טלוויזיה לילדים בעולם. בימים אלו הוא עורך ספר באנגלית על ההיסטוריה של הטלוויזיה לילדים ברחבי העולם בהשתתפות חוקרים מכל חמש היבשות. משנת 2021 משמש גוז’נסקי העורך של כתב העת מסגרות מדיה, כתב עת אקדמי ישראלי של האגודה הישראלית לתקשורת.

יו"ר קהילת אוריינות תקשורת

ד"ר רביב נאוה

ד”ר רביב נאוה הוא חוקר תקשורת וחינוך, עמית הוראה בחוג למדעי הלמידה וההוראה, הפקולטה לחינוך באוניברסיטת חיפה. תחומי העניין של מחקריו הם מדיניות אוריינות מדיה, שילוב אוריינות מדיה ומידע בתכנון הלימודים והיסטוריה של התקשורת.

יו"ר קהילת תלמידי מחקר

עינבל יצחק

עינבל יצחק היא דוקטורנטית בבית הספר לתקשורת באוניברסיטת אריאל.
בעלת תואר שני בתקשורת ומדיה חדשים מהאוניברסיטה העברית בירושלים ותואר ראשון בהצטיינות במדעי ההתנהגות ותקשורת מהמרכז האקדמי פרס.
מחקרה מתמקד בזהות אימהית ישראלית עכשווית כפי שהיא מוצגת ומתבטאת במרחבים מתווכי מדיה.
עינבל זכתה במקום הראשון בפרס יפעת לעבודות מצטיינות לתלמידי מחקר בתקשורת במסגרת כנס ‘מתקשרים’ על עבודת המחקר אודות קהילת הפייסבוק הגדולה בישראל, “מאמאצחיק”.

Copyright © 2021 האגודה הישראלית לתקשורת | כל הזכויות שמורות